slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

InterCom190610 WegwijzerWegwijzer over reizen en vluchten

De zomer kondigt zich aan en bij velen begint het al te kriebelen om op reis te gaan. De zon wacht ons op aan de Spaanse costa's of misschien nog wel verder. De tickets zijn geboekt, nu nog wachten tot het vliegtuig vertrekt. Deze zomer zal het dan wel geen Boeing 737 Max zijn, want die toestellen worden voorlopig aan de grond gehouden. Dat was nog niet het geval toen Glenn Vantieghem dit voorjaar naar Addis Abeba vloog. Geen plezierreisje, het was voor zijn werk in de zending van 'Christ's Hope'. Toen hij was overgestapt, vloog het toestel dat hij net had verlaten verder – om 6 minuten later neer te storten. Geen mens overleefde het. Soms is een vlucht de laatste vlucht, en Glenn is dankbaar dat hij aan deze crash ontsnapte.


Natuurlijk, niet iedereen heeft de mogelijkheid (of de behoefte) om een verre reis te maken. Niet iedereen vertrekt met het vliegtuig. Met de auto kun je ook ver geraken. Hoewel, als Yvan Thomas terugdenkt aan de tijd dat hij nog in een Wartburg rondreed ... Een voertuig kan een handige oplossing zijn als we op reis gaan, maar kan evengoed een bron van problemen vormen. Zelfs een ritje naar Brussel werd een avontuur en het binnenrijden in een van de tunnels van onze hoofdstad hield voor hem altijd weer een risico in. Wie op reis gaat, wil toch graag zijn eindbestemming bereiken. En ook zijn vrije dagen ter plaatse zo goed mogelijk doorbrengen. Dat wil zeggen: niet zoals Yvan toen hij in Zuid-Frankrijk een niercrisis kreeg... Gelukkig kan hij ook terugzien op heel wat gelsaagde reizen ...

We mogen ons gelukkig prijzen als we plezierreisjes mogen maken. En ook als het leven een grote zoektocht lijkt, hopen we de eindbestemming te bereiken. Batul, die in Afghanistan in een moslimgezin opgroeide, vroeg zich lang af wat het uiteindelijke doel van het leven was. De puzzelstukjes kwamen langzaam op hun plaats toen ze in België belandde. Batul had veel dromen, maar één bijzondere droom veranderde haar leven ...

In deze wereld zijn veel mensen op reis. Vrijwillig of niet vrijwillig, met een bekende eindbestemming of niet ... Tientallen miljoenen bewoners van Afrika en Azië zoeken een toevlucht in de Westerse wereld. Welkom zijn ze niet altijd, maar gelukkig worden ze soms ook verder geholpen door burgers die iets voor hun medemens willen doen. Zo is Wim Engels, uit Houtave – tussen Brugge en Oostende – al een vijftal jaar voogd voor een aantal minderjarigen die onbegeleid in ons land zijn aangekomen. Zijn vrouw, Jenny Verplanke, stelt haar artistieke talenten in dienst van vluchtelingen en kindsoldaten. Met de organisatie Art for All reist ze de wereld rond om dankzij kunst kinderen en volwassenen nieuwe toekomstperspectieven te geven. Evert van Dalen zet zich dan weer in bij de voedselbedeling van De Toevlucht in Lokeren, maar kocht ook een huis om er een aantal vluchtelingen in onder te brengen. Of het nu om een tussenstation of een eindbestemming gaat, er zijn veel mogelijkheden om een vluchteling te helpen. En onmiskenbaar kan het geloof daar een belangrijke rol bij spelen.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de artikelen die in het nieuwe nummer van Wegwijzer staan. Dit magazine is een uitstekend blad om door te geven aan mensen die meer over Gods liefde voor deze wereld willen weten. Wie het wil bestellen kan terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.t.