slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

WW1901.CoverHet paasnummer van Wegwijzer heeft als titel ‘de grootste overwinning’. In de artikels in deze editie worden verschillende facetten van het Paasgebeuren belicht. Zo beschrijft Adri Van Den Berk  de belevenissen van de twee volgelingen van Jezus die terugkeerden van Jeruzalem naar hun woonplaats Emmaüs. Verblind door het verdriet vanwege het sterven van Jezus, herkennen zij de opgestane Heer niet wanneer Hij met hen meeloopt. Pas wanneer Hij aan de hand van de Schriften uitlegt dat de Messias moest lijden en sterven, begint het te dagen. Op het moment dat Jezus met hen de maaltijd deelt, beseffen ze wie Hij is. In vuur en vlam voor Christus trekken ze onmiddellijk terug naar Jeruzalem – waar de leerlingen van Christus intussen ook al beseffen dat de Heer waarlijk is opgestaan. De grafstemming waarin ze de afgelopen dagen verkeerd hadden, maakt plaats voor een gloriemoment.

De betekenis van Pasen … In deze Wegwijzer het (fictieve) verhaal van Joris De Coster, een jongen met ernstige leerstoornissen, die maar moeilijk mee kan in zijn klas.  Als de leerlingen de opdracht krijgen om Pasen op een creatieve manier uit te beelden, weet hij niets beters te bedenken dan een leeg ei. Heeft hij de opdracht verkeerd begrepen, of is dit een geniale vondst.

Overal ter wereld wordt Pasen gevierd, maar niet op dezelfde manier. Zo maakte Yvan Thomas het feest mee in Bulgarije, waar het kerkelijk leven vooral bepaald wordt door de Orthodoxe kerk. Hij zag er tientallen bijzondere rituelen, onder andere hoe eieren werden beschilderd en … stukgeslagen. Het lijkt vreemd, maar het is een verwijzing naar de Opstanding.

Jan Leplae gaat in op de vraag of de Opstanding werkelijk heeft plaatsgevonden, en citeert hierbij de theologen Tim Keller en N.T.Wright. De conclusie van zijn verhaal is dat Jezus wel degelijk uit het graf is verrezen en dat dit feit van grote betekenis is voor de mensheid: “Als Jezus Christus werkelijk uit de dood is opgestaan, wordt het christendom goed nieuws voor de hele wereld, nieuws dat ons hart verwarmt, juist omdat het niet alleen over het verwarmen van harten gaat”. Ook in een ander artikel gaat hij in op de impact van Pasen.

Het Paasfeest betekent voor de christenen de grootse overwinning uit de geschiedenis: de overwinning op de dood. Over winnen of verliezen gaat het ook in een artikel over Jolien Verschueren, kleuterjuf van de School met de Bijbel in Marke (Kortrijk), een succesvol veldrijdster totdat er vorig jaar een hersentumor bij haar werd gevonden. Ook al hoopt ze terug te keren in haar sport, op dit moment is de strijd tegen de kanker wat het meeste telt. Een overwinning op dat vlak is meer waard dan een podiumplaats.

Wegwijzer wil mensen doen nadenken over leven en geloof, en wil de weg naar Jezus Christus wijzen. Het blad is daarom bijzonder geschikt om aan anderen uit te delen, die het goede nieuws van Christus willen horen. Wie meer wil weten, kan de redactie contacteren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.