slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

InterCom181220 WegwijzerDe meeste Kerstmenu’s zullen inmiddels wel opgemaakt zijn. Wordt het weer de traditionele kalkoen of mag er wat meer geëxperimenteerd worden? En moet het met Kerst wel zoveel om lekker eten draaien? Wegwijzer gaat in haar Kerstnummer naar het ‘ideale recept’ voor Kerst en dan  gaat het om meer dan een uitgebreide maaltijd. Adri van den Berk haalt herinneringen op aan zijn jeugd en haalt drie woorden die hem bijzonder aanspreken: verbazing, blijdschap en vrede. Verbazen we ons nog over de boodschap van het evangelie? Adri werd ook aangesproken door de blijdschap van Maria en Jozef, van de herders en van de wijzen uit het Oosten. En bovenal is Kerst ook het feest van de vrede. De vrede die God schenkt, gaat alle verstand te boven.


Marieke Rommel behandelt Händels ‘Joy to the World’, een bekend Kerstlied dat door de eeuwen heen populair is gebleven. Iedereen heeft nood aan vreugde, maar de manier waarop die behoefte wordt ingevuld, verschilt: reizen, wellness, Netflix, festivals, … Maar blijdschap die blijft en die niet afhankelijk is van omstandigheden, kan alleen van God komen.

Karel Goetghebeur kan meespreken over ‘omstandigheden’: een ‘onschuldig griepje’ deed hem in het ziekenhuis belanden. Hij onderging negen longoperaties, waarvan zes met spoed en de dokters wisten uiteindelijk niet meer wat ze moesten doen. Op zo’n moment kun je alleen nog maar hopen en bidden en dat laatste werd dan ook massaal gedaan. Zelfs verschillende van zijn atheïstische vrienden gingen een kaarsje branden. En het mirakel gebeurde: net toen het tijdstip van zijn overlijden nog maar een kwestie van enkele dagen of uren leek, begon zijn toestand te verbeteren. Vandaag de dag produceert Karel in zijn atelier weer volop saxofoons, en daarmee is hij uniek in België. Net zo uniek als zijn nieuwste project: sax for pax, waarbij hij oude obussen als materiaal voor saxen gebruikt: een mooi voorbeeld hoe oude oorlogsmunitie een nieuwe, vreedzame bestemming krijgt.

Kerst is voor veel mensen ook de tijd van cadeaus, maar niet alles wat we krijgen, lijkt op het eerste gezicht een geschenk. ‘Ziet u niet aan uw kindje?’ – het was een vraag die wat achteloos gesteld werd, toen Claire zich klaarmaakte om met haar pasgeboren dochter van de materniteit naar huis te gaan. Er was haar niets bijzonders opgevallen, maar later die dag, toen haar man Georges ook gearriveerd was, kreeg Claire te horen wat heel het ziekenhuis al wist, maar zij nog niet gezien had: uw dochter is een mongooltje. Het zette heel hun leven op z’n kop, maar achteraf beseffen ze: Ruth is een geschenk van God.

In Europa dromen nog wel eens van een witte Kerst, maar op het Zuidelijk halfrond valt dit feest midden in de zomer. Yvan Thomas vertelt hoe het is om in Zuid-Afrika Kerstfeest te vieren. Met een gemiddelde temperatuur van 30° is dat toch een aparte belevenis…

Nog niet begrepen wat Kerst werkelijk inhoudt? Kijk eens naar ‘Kerst voor dummies’. Meer info over de nieuwe Wegwijzer, stuur een mailtje! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek de website www.weg-wijzer.net