slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

InterCom180521 WegwijzerMooi zijn is een must – zeker als je de reclamewereld mag geloven. In het dagelijks leven worden we, willen of niet, voortdurend beoordeeld op schoonheid. Het begint al in de eerste dagen van het leven en natuurlijk is een pasgeboren kind voor de kersverse ouders het mooiste kind op aarde. Meisjes zullen er in hun leven nog meer mee te maken hebben dan jongens: ben ik wel mooi genoeg? Mooi genoeg is ook de vraag die je over de nieuwe Wegwijzer zou kunnen stellen – het thema van het komende nummer is immers ‘schoonheid’. 

 

Waar schoonheid vandaan komt is niet zo simpel om te ontdekken, maar dankzij de Amerikaanse theoloog John Piper helpt de lezer al wat op weg. Liever dan ‘toeval’ ziet hij een ‘Persoon’ achter de zichtbare wereld. En wie filosofie net iets te zwaar vindt wegen, kan ook eenvoudigweg blij zijn met alles wat mooi is. Zoals John Keats het ooit poëtisch uitdrukte: a thing of beauty is a joy for ever. Zijn gelijknamige gedicht wordt in het onderwijs nog dikwijls gebruikt als kennismaking met de Engelse dichtkunst – deze pennenvrucht zal ook nog wel een eeuwigheid meegaan. 

Schoonheid is overal te vinden, denk maar aan de oneindig gevarieerde natuur. Mensen genieten van de kleurenpracht van de bloemen, of van het fascinerende dierenrijk? Of dieren ook over ons uiterlijk mijmeren, zal wel altijd een raadsel blijven. Uiteinde zijn we geen dieren, zoals Yvan Thomas in zijn bijdrage schrijft. In dit themanummer over schoonheid wordt ook een (schoonheids)specialist geraadpleegd– om te leren dat het niet allemaal om poedertjes en crèmes draait. Schoonheidszorg is blijkbaar soms echt een hele zorg. Ingrid Delafortrie vertelt over de jaren dat ze een eigen schoonheidssalon had, maar ook over haar betrokkenheid in een heel andere omgeving: de afdeling oncologie van een ziekenhuis en de dienst palliatieve zorgen. Ook mensen die door een zware ziekte getroffen worden, of zelf in de laatste fase van hun leven beland zijn, hebben baat bij schoonheid. 

Speelt schoonheid een rol in de Bijbel? Natuurlijk. Denk eens aan de geschiedenis van Abram die bij zijn aankomst in Egypte vreesde dat het uiterlijk van zijn vrouw Saraï de aandacht van de farao zou kunnen trekken – wat de aartsvader het leven zou kunnen kosten. De manier waarop hij het probleem trachtte op te lossen, zorgde voor heel wat problemen. Uiteraard mogen we ook Esther niet vergeten: het weesmeisje dat uiteindelijk een ‘schoonheidskoningin’ wordt en er uiteindelijk in slaagt haar volk te behoeden voor de uitroeiing. Een bijzonder moedige vrouw die haar leven riskeerde om een ramp te voorkomen. Schoonheid zit niet alleen van buiten.

De titel ‘Schoonheid in duplo’ verwijst niet naar de veelkleurige blokjes van de Deense speelgoedfabrikant die in legio verpakkingen aan de man (of liever gezegd aan het kind) worden gebracht. Nee, Adri Van Den Berk had de tweeledige schoonheid, uiterlijk en innerlijk op het oog. Aan het slot van de nieuwe Wegwijzer staan er ook nog een aantal schoonheidstip voor vrouwen.

Wegwijzer is een blad dat de lezers wil laten nadenken over leven en geloof. Het blad is ideaal om aan anderen door te geven. Het wijst de weg naar de belangrijke zaken van het leven – en dat is mooi meegenomen.

Meer info over Wegwijzer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Daar kunt u ook terecht voor bestellingen.