slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

InterCom170306 WegwijzerWegwijzer - Lente 2017

Het nieuwe nummer van Wegwijzer draait om een woord dat uitermate belangrijk is in het leven: contact. Vanaf het prille begin zag God dat het niet goed was dat de mens alleen zou blijven. We hebben anderen nodig - een leven in totale afzondering is geen leven. Meer dan ooit staat het begrip communicatie centraal in de maatschappij van vandaag . We leggen ons toe op allerlei relaties, maar jammer genoeg vergeten veel mensen de belangrijkste Contactpersoon: God. In een reeks artikelen staan de auteurs in deze Wegwijzer stil bij de mogelijkheid en de noodzaak van contact.

Een mens is op misschien wel tien manieren te bereiken. Heel modern bijvoorbeeld via de sociale media, iets minder nieuw dankzij GSM en e-mail, maar net zo goed heel ouderwets in een gewoon gesprek – al dan niet onder vier ogen. Maar communicatie kost tijd en daar schijnen we er tegenwoordig zo weinig van te hebben. Zo weinig dat we het belangrijkste contact vergeten.

 

Marieke Rommel ziet het probleem dat veel mensen ‘offline’ zijn als het aankomt op de verbinding met God, hun Maker. Door het vele lawaai verliezen we Zijn stille uitnodiging uit het oog. Haar advies? “Bekijk het profiel van God, denk goed na, en laat Hem via een bericht weten dat je tot Zijn vriendenkring wilt behoren”.

Soms gaan mensen op zoek naar God, vaak ook niet. Maar God is wel op zoek naar ieder mens. Wannes Degraeve beschrijft het contact dat God had met het eerste mensenpaar. Telkens in de avondstilte spraken ze met elkaar. Totdat die twee mensen er voor kozen om niet alleen het goede maar ook het kwade te leren kennen. Het contact was nooit meer als voorheen, maar God blijft op zoek naar de mens (m/v).

Het gezegde luidt dat 1 plaatje meer dan 1000 woorden zegt. Ciara Goossens vatte het Paasverhaal samen in 4 plaatjes. Daarmee weet u weer wat Pasen inhoudt en hebben wij 4000 woorden uitgespaard …

Leven dankzij de dood … Het lijkt een onmogelijke tegenstelling, maar het is precies wat Pasen inhoudt. Een geschiedenis waarin alles lijkt mis te gaan als Christus aan het kruis sterft, maar die een ongelofelijke climax kent op het moment dat Jezus opstaat uit de dood. Offers zijn altijd wreed, maar Yvan Thomas laat zien hoe we er de liefde van God in kunnen zien. Hij toont ook hoe liefde en rechtvaardigheid met elkaar verzoend kunnen worden.

Hoe kun je contact hebben met een onzichtbare God? We zien immers graag onze gesprekspartner. Ook al kunnen we Hem niet met onze ogen waarnemen, toch zien we dagelijks Zijn werk, de schepping. De natuur is prachtig en we mogen er van genieten. Henri Menheere woont in de Westhoek en hij schrijft over de ‘poppies’, de klaprozen die beginnen te bloeien als alle andere planten afgestorven zijn. En zo heeft de natuur nog veel meer wonderlijks te bieden.

Don Zeeman sprak met Geert Soete, een logopedist die werkt in een instelling voor mensen met een meervoudige beperking. De communicatie met deze mensen verloopt niet vanzelfsprekend, maar is wel mogelijk. Na de eerste echte ontmoeting gaat het doorgaans een stuk gemakkelijker. Geert zet zich in om de bewoners een aangenamer leven te bezorgen. Daarbij is het nodig dat hij zich begeeft op het niveau van de ander. Net zoals Christus mens werd onder de mensen en communicatie mogelijk maakte.