slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

WEA benoemt Thomas Schirrmacher tot Algemeen Secretaris


EEABrusselsOffice25 07aSchirmacherDe Wereld Evangelische Alliantie (WEA) heeft Dr. Thomas Schirrmacher aangeduid als nieuwe Algemeen Secretaris. Hij zal in maart 2021 Efraim Tendero opvolgen die aan het einde van zijn termijn gekomen is. Ver heeft de Internationale Raad van de Wereldalliantie niet moeten zoeken, want Schirrmacher bekleedt al meer dan 20 jaar verschillende functies binnen de organisatie. Hij was lid van de Commissie Godsdienstvrijheid, zette het Instituut voor Godsdienstvrijheid op en verzette veel werk op het vlak van de relaties met andere religies. Momenteel is hij secretaris van de theologische commissie.


Dr. Goodwill Shana, voorzitter van de Internationale Raad, benadrukt in de aankondiging van benoeming: ‘Thomas zal bij velen van u bekend zijn, aangezien hij de WEA al jaren dient. Hij werkt graag met heel verscheiden groepen en hoopt mensen samen te laten werken om het doel van de WEA te bereiken. Hij is bijzonder toegewijd in het opbouwen van partnerschappen en wil graag met de WEA bijdragen aan de ontwikkeling van de wereldwijde christelijke gemeenschap.”

De voorzitter van de Wereld Evangelische Alliantie is er van overtuigd dat de uitgebreide ervaring van de nieuwe Algemeen Secretaris een groot voordeel is en vertrouwt er op dat Thomas Schirrmacher de WEA verder zal uitbouwen en versterken, zodat het evangelie verder verspreid wordt in de wereld. Ook uittredend secretaris Tendero laat zich lovend uit over zijn opvolger: “Ik zal met veel plezier mijn taak overdragen aan Thomas als de persoon die het best geplaatst is om dit wereldwijd orgaan van evangelische christenen verder de toekomst in te leiden. Bij hem zie ik het charisma, de competentie en de capaciteit die, samen met zijn karakter, overtuiging en roeping, nodig zijn voor het uitoefenen van deze taak.”

Dr. Schirrmacher geeft het volgende commentaar bij zijn benoeming: “Ik voel me nederig wanneer ik merk dat zoveel gewaardeerde leiders hun vertrouwen in mij stellen. Na al die jaren voel ik me natuurlijk ook helemaal thuis binnen de WEA. Bij mijn academische en socio-politieke betrokkenheid heb ik altijd de transformerende kracht van het evangelie van Jezus Christus voor ogen willen houden, zowel voor ieder persoonlijk als voor de hele wereld. Voor mijzelf zie ik de WEA als de beste plaats waar ik de Gemeente kan dienen. Ik voel me er veilig omdat ik er gedragen wordt door de gebeden van miljoenen gelovigen. Ik besef ook dat ik op de grote schouders mag staan van mijn voorgangers.”

Dr. Schirrmacher studeerde theologie in Zwitserland, de Verenigde Staten, Nederland en behaalde ook een van zijn academische graden in India. Hij was voorganger in enkele kerken in Bonn (Duitsland), de stad waar hij momenteel ook  woont. Hij is een sterke pleitbezorger van vrijheid van godsdienst voor iedereen en promoot ook graag de Internationale Dag van Gebed voor de Vervolgde Kerk, al meer dan 20 jaar een grootschalig initiatief van de WEA. Zjn vrouw Christine is professor Islamitische Studies aan de universiteiten van Bonn en Leuven en dient de WEA op het vlak van de relaties tussen evangelische christenen en moslims.

Nieuwsbrief