slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

God had een ander plan voor mij

InterCom190713 GenderGodHadEenAnderPlanEx-lesbienne getuigt op Freedom March

De Freedom March is een evenement in de Verenigde Staten waarbij ex-homo’s en lesbiennes vertellen over de verandering die ze in hun leven meegemaakt hebben. Verantwoordelijke voor de marsen die op verschillende plaatsen in de VS plaatsvinden is Jeffrey McCall. Zijn motivatie voor dit initiatief legt hij als volgt uit: “Iedereen houdt marsen, dus waarom wij niet? Wij komen uit een LHBT-levensstijl en we willen ons verhaal delen met anderen”.

Een van de personen die op een recente mars in Washington haar verhaal vertelde, was Janet Boynes. Ze getuigde van de kracht van Goid waardoor levens veranderen en hoe Hij haar herstelde. “Er was een tijd dat ik ‘s morgens wakker werd en mijzelf afvroeg: wie ben ik, wat is mijn identiteit, waar hoor ik bij en waarom ben ik hier?. Eigenlijk de vragen die veel mensen zich stellen. We willen allemaal bij een bepaalde groep of kerk horen en dan plakken we labels op onszelf. Of die positief of negatief zijn, bepaalt hoe we ons gaan gedragen en af en toe moeten we ons verantwoorden ten opzichte van anderen”. 

 

Janet realiseerde zich dat ze een identiteitscrisis had en niet meer wist wie ze was of waartoe God haar had geroepen. Van jongs af aan had ze in een  soort overlevingsmodus geleefd. Ze werd grootgebracht in een gezin van zeven kinderen van vier verschillende vaders. De man die haar opvoedde was een alcoholist die haar moeder misbruikte. Ze zag de gevechten tussen haar ouders en begon zichzelf verkeerde manieren aan te leren. Daardoor geraakte ze in een negatieve spiraal.  In haar jeugdjaren ontwikkelde ze een diepe haat ten opzichte van mannen, aangezien ze verschillende keren verkracht was.

In haar studententijd ontmoette Janet een vrouw die haar leve wilde redden en haar uitnodigde om mee naar de kerk te gaan. Daar ontmoette ze de man van haar dromen en die haar ook ten huwelijk vroeg. Maar drie maanden voor haar huwelijk had ze een seksuele ervaring met de vrouw die haar levenstraject veranderd had. Ze brak met haar verloofde en wilde lang niets meer van het geloof weten. Veertien jaar na haar eerste seksuele relatie met een vrouw werd ze opnieuw uitgenodigd om naar een kerk te komen. Enkele weken later wijdde ze zich opnieuw toe aan God. Het feit dat ze welkom was in de vrouwengroep van de kerk, hoewel ze zich helemaal niet gedroeg als de andere vrouwen van de groep. Ze vond onderdak bij twee kerkleden en ontdekte daar meer over de liefde die Jezus voor haar had. “De kerk hielp me een eind te maken aan mijn zoektocht. De duivel dacht dat hij me te pakken had, maar God had een ander plan voor mij”.

Tegenstand
McCall, die zich vroeger transgender noemde, is zich er van bewust dat de mars, evenals de hele ‘ex-homobeweging’ controversieel is. Het idee dat iemands seksuele identiteit kan veranderen, wordt gecontesteerd door al dan niet wetenschappelijk bewijsmateriaal. Conservatieve christenen zijn er desondanks van overtuigd dat het wel mogelijk is. De LHBT-gemeenschap zet zich over het algemeen sterk af tegen het idee dat de seksuele geaardheid ‘hersteld’ kan worden en wil weinig weten van zogenaamde omkeringstherapieën. Ze betreuren dat hierdoor het idee wordt gewekt dat er iets mis is aan de homoseksuele geaardheid. Jerry McCall is duidelijk dat zijn beweging de omkeringstherapie niet pormoot en dat hij niemand in een bepaalde richting wil duwen: “We proberen niemand een therapie aan te praten, we willen de Heilige Geest laten werken, door onze zonden te belijden en te doen wat de Bijbel zegt”.
 
(bronnen: Newsweek, Christian Post)

Nieuwsbrief