slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Christelijke bakkers opnieuw veroordeeld

InterCom180121 OregonBakeryGayWeddingcakeNadat een Noord-Ierse bakker enige jaren geleden in de problemen kwam nadat hij geweigerd had om een taart te maken met een pro-homohuwelijk-boodschap er op, heeft de VS een dergelijke zaak, met gelijkaardige gevolgen. Al geruime tijd wordt er in Oregon een rechtszaak over de vraag of een bakker het recht had een opdracht te weigeren. Het gaat om het echtpaar Aaron en Melissa Klein, twee christenen die een bakkerij hadden en in 2013 een klant over de vloer kregen die een taart wilde bestellen voor een lesbische huwelijksviering. Aangezien beiden op grond van hun geloofsovertuiging tegen een huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht zijn, hebben ze de order niet aanvaard. Het leverde hen een rechtszaak wegens discriminatie  op, waarbij de rechter de bakkers veroordeelde en hen een boete oplegde.

 

Inmiddels betekenden alle kosten die de Kleins moesten maken voor de juridische procedures het einde van de bakkerszaak. Overtuigd dat in Amerika de vrijheid van godsdienst en meningsuiting boven alles gaat, ging het echtpaar in beroep tegen de beslissing. Het Hof van Beroep van Oregon echter bevestigde onlangs de uitspraak. In zijn motivatie liet de rechter verstaan dat wanneer mensen konden weigeren op grond van hun bezwaren tegen het homohuwelijk, anderen zouden kunnen weigeren bij, bijvoorbeeld een interraciaal trouwfeest. Het feit dat Aaron en Melissa Klein tegen het homohuwelijk waren op grond van hun geloof, overtuigde de rechter niet: “Geloof is geen vrijbrief voor discriminatie’. 

Het Hof stelde verder: “Wie vrijheid van meningsuiting voor zichzelf vraagt, moet die ook aan anderen gunnen”. Het koppel aan wie de taart geweigerd werd, heeft de uitspraak gevierd: “Hiermee toont het Hof van Beroep in Oregon aan er in Amerika geen plaats is voor discriminatie”. De advocaten van het bakkersechtpaar onderzoekt intussen of er nog juridische perspectieven zijn. Melissa Klein verdedigde zich voor de rechtbank door te stellen dat ze het koppel nooit gediscrimineerd had. Voordat ze de bestelling voor de huwelijkstaart kreeg, had ze de beide vrouwen gewoon bediend. Maar een bijdrage leveren aan een homohuwelijk was voor haar een stap te ver: “Ik kon geen bijdrage geven aan deze ceremonie, het gaat in tegen alles wat ik geloof. Ik heb een sterk geloof in God, die ik met heel mijn hart liefheb. Mijn leven is aan hem toegewijd en ik leef voor Hem op de best mogelijk manier. Amerika is een plaats waar de overheid je niet kan dwingen om tegen je geloofsovertuiging in te gaan of om te vertellen wat je gelooft. Maar naar ons gevoel overkomt juist dit ons nu. We hebben daardoor alles verloren wat ons dierbaar was en waar we zo hard voor gewerkt hebben”. Aaron Klein liet weten dat de oprechte waarheid is dat hij en zijn vrouw alleen maar zochten naar de beste manier om God te dienen. “We willen doen wat juist is, en uiteindelijk gaat het er om God te dienen. Voor ons gaat dit om het volgen van God, wat het ook kost. Zoals de Bijbel zegt: “Ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen”.

(bron: The Christian Post) 

 

 

 

Nieuwsbrief