slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

EAV-congres - impressies vanuit Zaventem

InterCom160620 Congres11Een groep van iets meer dan 40 mensen maakte het eerste EAV-congres mee op de laatste zaterdag van mei. Dat congres was een van de ideeën die op de Algemene Vergadering van vorig jaar gelanceerd waren, met de bedoeling de leden dichter bij de werking van de Evangelische Alliantie te betrekken. Liever dan de gebruikelijke technische en vaak lange vergaderingen van de EAV werd nu geopteerd om samen na te denken over de toekomst van evangelisch Vlaanderen – en de rol van de alliantie daarin.

In zijn openingstoespraak stond Herman Spaargaren stil bij de mission statement en de EAV-voorzitter noemde ook een aantal recente verwezenlijkingen.

Alive-kerk Leuven: een kennismaking

InterCom160516 AliveKerk03Op de vorige bestuursvergadering van de EAV werd – onder andere – de Alive-kerk uit Leuven aangenomen als nieuw lid. Deze kerk is nog relatief nieuw,  al werd er geruime tijd gewerkt aan de voorbereiding van de start. In dit artikel laten we u kennismaken met de kerk. We doen dat door middel van een interview met Christophe en Brenda Pletschett, die deel uitmaken van de leiding van de kerk.

Vier manieren om Gods stem vandaag te horen

Gepubliceerd op maandag 25 april 2016 om 09:45 - door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is een eeuwenoude vraag: hoe kunnen we God nou echt horen? De meeste christenen hebben het grote verlangen om te kunnen luisteren naar Gods stem en zijn instructies op te volgen. Maar hoe kunnen we Gods stem horen? Perry Noble geeft ons vier praktische manieren waarop wij Gods stem kunnen horen.

1. Door Zijn Woord
"Gods Woord is Zijn wil. Hij heeft ons de Bijbel gegeven als een handboek om Hem beter te leren kennen en te leren wat Zijn plannen zijn voor elk van ons. Misschien horen we God wel niet, omdat we zelf te druk zijn met praten!'
In dit verband wil ik u wijzen op de mogelijkheden dat u via de EAV een 'Luisterbijbel' van de HSV-vertaling van de Bijbel aan kunt schaffen. Als download voor 2,50 euro en als DVD of SD-kaart voor 15 euro. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Memoriam: Theo Lejeune

FotLejeuneTheo2Op 20 maart 2016 overleed Theo Lejeune. Zijn rol in het werk van de EAV kan moeilijk overschat worden. Halfweg de jaren ’80, terwijl hij druk bezig was met de start van de christengemeente in Boom, raakte hij betrokken bij het werk van de toen nog prille alliantie. Dankzij het feit dat hij al vroeg op prepensioen kon gaan, had hij daarvoor wat tijd beschikbaar. Maar zijn jaren bij de EAV zouden hem veel meer tijd kosten dan hij wellicht vermoed had, vooral als je bedenkt dat hij ook nog een gezin met 8 opgroeiende kinderen had …

De belangstelling van Theo voor de alliantie kwam voornamelijk door de situatie in het Protestants Godsdienstonderwijs van die tijd. Al jarenlang was het aandeel van evangelische leerlingen daarin sterk toegenomen en waren er ook leerkrachten uit evangelische middens. Tegelijk was dit onderwijs de exclusieve bevoegdheid van de Verenigde Protestantse Kerk in België en was er van buiten die kerk geen invloed op – bijvoorbeeld – de leerplannen. Dat veroorzaakte regelmatig spanningen en de alliantie wilde er iets aan doen. Het was een dossier dat Theo helemaal op het lijf geschreven was.

EAV in Actie

160303EAVinActie01De humanitaire rampen van de laatste jaren laten niemand onberoerd. De huidige vluchtelingencrisis heeft onze blik op de wereld grondig veranderd. Mensonwaardige omstandigheden van asielzoekers in Griekenland bereiken ons iedere dag, net als de schrijnende beelden van halfondergelopen kampen in Calais en Duinkerken. En vluchtelingen zijn niet de enigen die in de hedendaagse maatschappij met problemen kampen.

Nieuwsbrief