slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Dimensions komt naar Vlaanderen

LogoDimensions(en zoekt podia)

De Nederlandse organisatie Dimensions wil over het evangelie van Jezus Christus vertellen door zang, dans en theater. Kinderen en jongeren krijgen de kans om hun talenten op dat vlak te ontwikkelen. Ze krijgen training en gaan op tournee. Deze zomer komt Dimensions ook naar Vlaanderen. Dimensions is daarom op zoek naar plaatsen waar er optredens gegeven kunnen worden.
Als een groep ergens op bezoek komt, betekent dit dat de jongeren in de loop van de namiddag neerstrijken, het materiaal uitladen en opzetten en 's avonds een concert geven. Daqarna gaan ze naar gastgezinnen om de volgende dag verder te trekken.

Wie een concert wil organiseren, kan een beroep op Dimensions doen op 23, 24, 25 of 26 juli. Alle tourleden betalen hun eigen kosten, aan de lokale organisator wordt alleen gevraagd om apparatuur en vervoer te betalen - dat is 300 euro voor een optreden, plus een collecte tijdens de avond. Daarvoor wordt een boeiend programma aangeboden. Neem eens een kijkje op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=3NADzd9S9mI

Meer info - en boekingen - kunnen bij Petra De Craene: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef om Syrië!

SyrischeVluchtelingenAdvertentie

Met uw financiële steun worden zeer kwetsbare christenen vanuit het oorlogsgebied Syria op een legale manier naar België overgebracht om daar een nieuwe duurzame toekomst op te bouwen.

 Wat is de situatie en de nood van de Syrische christenen? 

De burgeroorlog in Syrië is de ergste humanitaire crisis van deze tijd. De helft van de vooroorlogse populatie – meer dan 12 miljoen mensen – is of gedood of heeft hun huis moeten ontvluchten. 

 

De mensen wachten vaak met vluchten totdat ze uiteindelijk toch hun streek verlaten nadat een familielid gedood of hun omgeving gebombardeerd werd.

Een digitale Uitdaging …

InterCom180404 UitdagingDe Nederlandse Stichting Uitdaging stelt zich ten doel christenen op te bouwen in hun geloof, hen te bemoedigen en te informeren. Zo mogelijk wil men ook niet-christenen iets meegeven van de bijbelse boodschap van verlossing in Jezus Christus. Al verschillende decennia wordt daartoe het blad Uitdaging uitgegeven. Enkele jaren terug kreeg de krant er een website bij, die dagelijks nieuws publiceert. Met Pasen verscheen er ook een volledig digitale versie van het blad. Daarmee wil de uitgever een groter publiek (en vooral ook meer jonge mensen) bereiken. Leo Habets: “We doen dit in de eerste plaats omdat het leven steeds digitaler wordt. Dat betekent ook dat het Evangelie via de nieuwe media aangeboden moet worden. In de tweede plaats is een digitale uitgave veel goedkoper dan een gedrukte krant, terwijl de inhoud gelijk blijft. Dat betekent overigens niet dat we gaan stoppen met de gedrukte krant. Een paar keer per jaar blijven abonnees naast deze digitale krant ook de gedrukte krant ontvangen. In de derde plaats kunnen wij de digitale krant frequenter uitgeven. Ons doel is om Uitdaging weer iedere maand te gaan aanbieden”.

Levensmoe? Geen reden voor euthanasie

Ziekenhuisbeelden03aWaar de discussie rond voortijdige levensbeëindiging in eerste instantie ging over het ondraaglijke fysieke lijden, wordt nu steeds meer aandacht besteed aan de psychische pijn. Vanuit die optiek wordt steeds vaker geredeneerd dat ook ‘levensmoeheid’ een reden kan zijn voor euthanasie. Immers, waarom zou een mens verder blijven leven als hij vindt dat het voltooid is? Tijdens het Vrijheidscongres van de Open VLD, eind 2017, deed partijvoorzitster Gwendolyn Rutten een oproep om het debat te heropenen. Ze is van mening dat mensen individueel moeten kunnen beslissen over het einde van hun leven en niet alleen in het geval van ondraaglijk lijden. Ze pleit voor het recht om je eigen leven te beëindigen als je vindt dat je ermee klaar bent. Rutten volgt daarmee grotendeels de discussie in Nederland, waar de ministers van Gezondheid en Justitie verklaarden dat mensen met een consistente en weloverwogen doodswens (ook als ze niet ziek zijn) met de assistentie van een hulpverlener een dodelijk middel zouden moeten kunnen innemen. In hun logica moet de overheid barmhartig kunnen zijn, en dus ook in deze gevallen euthanasie toelaten.

Een kwartier voor Europa

InterCom180228 CanopyOfPrayerEuropa bepaalt steeds meer de wetten van ons land en de regels voor ons dagelijkse leven. Dat heeft z’n voor en z’n nadelen. Soms doet dat ons de wenkbrauwen fronsen, maar de Europese eenmaking heeft ook als gevolg dat christenen over de landsgrenzen heen steeds meer gaan samenwerken en de krachten bundelen. Als Paulus de gelovigen opdraagt om voor de overheden te bidden (1 Tim. 2:1-2), houdt dit ook het Europese niveau in. De beleidsmakers van de Europese Unie hebben zonder twijfel gebed nodig, gezien de vele crisissen en de stuurloosheid waarin ons continent zich bevindt. De EU heeft als 'machtsblok' (510 miljoen inwoners!) veel invloed op de rest van de wereld. Je kunt het een geestelijke roeping noemen! In haar identiteit zit veel christelijk erfgoed, vermengd met humanistische waarden. Maar deze roeping kan alleen vastgehouden worden door Gods genade, en door het geloof, het gebed en de moed van christenen, als het Lichaam van Christus in Europa.

Integratie komt van twee kanten

RHP180206 Vimal02aBegin februari verzamelden er in het Nederlandse Helvoirt meer dan 140 mensen voor een ‘ronde tafel’ van de Refugee Highway Partnership. Ze vertegenwoordigden een bonte verzameling van hulporganisaties, die als gemeenschappelijk kenmerk het (evangelische) vluchtelingenwerk hadden. Het is opvallend hoeveel initiatieven er in Europa genomen worden om iets te doen voor de vluchtelingen. Een van de leden van het leiderschapsteam is een ervaringsdeskundige. Peter Vimalasekoren – ze noemen hem meestal gewoon Vimal – moest in zijn jonge jaren vanuit Sri Lanka naar India vluchten. Daar, in een vluchtelingenkamp, leerde hij Christus kennen en nam zijn leven een heel andere wending.

Nieuwsbrief