EAV-Conferentie | Hoop voor Vlaanderen

EAV-Conferentie | Hoop voor Vlaanderen

27 januari 2024

Continental Theological Seminary

Kasteelstraat 48, 1600 Sint Pieters-Leeuw

De kerk zou een veilige plaats moeten zijn. Gelukkig is dat voor veel mensen ook het geval. Die veiligheid is echter niet vanzelfsprekend. Ook binnen en rond de kerk kunnen er dingen misgaan. Soms gaat dat over heel kleine problemen, en uitzonderlijk ook over heel ernstige situaties.

Het is daarom dat de EAVlaanderen de eerste EAV-conferentie |Hoop voor Vlaanderen aan dit thema wijdt. Samen willen we gaan nadenken over hoe de kerk in Vlaanderen een veilige plaats kan zijn voor iedereen. Doormiddel van toespraken en workshops gaan we samen nadenken over wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat de kerk veilig is en blijft voor iedereen.

We zijn te gast op het Continental Theological Seminary, Kasteelstraat 48, 1600 Sint Pieters-Leeuw. Je kunt je inschrijven voor de conferentie door op de knop hierboven te drukken. De kostprijs voor de conferentie is 20 EUR plus een administratiekost van 1,61 EUR. Inbegrepen in de kostprijs zijn allen koffie en theepauzes plus de lunch, die wordt verzorgd door een cateraar uit Sint Pieters-Leeuw.

Tijdens de conferentie zal Daniel Marx een tijd van aanbidding leiden. Marten Geertsema zal het thema ‘Een veilige kerk voor iedereen’ inleiden door een stukje cabaret. Daarnaast is er een inleiding Karin Somhorst van Stichting Evangelisch Meldpunt (wijzijnsem.nl) met als titel: “De gemeente, een veilig thuis !?” en zijn er workshops rond het thema een veilige kerk voor iedereen, voor kinderen en jeugd, mensen met een handicap, vluchtelingen etc.

Je bent welkom vanaf 9 uur. Het programma begint om 9:30 met een tijd van aanbidding onder leiding van Daniel Marx. Marten Geertsema zal dan door middel van cabaret het thema inleiden. Karin Somhorst van Stichting Evangelisch Meldpunt zal hierna een toespraak geven met als titel “De kerk, een veilig thuis !?”. na een korte pauze zal het EAV-platform Inclusie een workshop verzorgen over een veilige kerk voor mensen met een beperking en het PJV over het thema een veilige kerk voor kinderen en jeugd.

Na de lunch komen we weer samen voor een tijd van aanbidding met Daniel Marx waarna een tweede serie van workshops worden gegeven. Stichting Evangelisch Meldpunt verzorgt een workshop met als titel: ‘Groeien in wijsheid, lef en compassie’, en het EAV-platform geloofsvervolging geeft een workshop over een veilige kerk voor vluchtelingen.

Aan het einde van de dag (rond 15:30) zullen we het nationale meldpunt van de Evangelische beweging in België presenteren. Dit meldpunt is een samenwerking van de Federale synode van protestants-evangelische kerken in België, de Evangelische Alliantie Vlaanderen en de Alliance Évangélique Francophone Belgique. We zullen dan de website: veiligekerk.be officieel openen. We sluiten de dag af rond 15:30 waarna er nog tijd is om samen na te praten.

Medianetwerk

Gebed

Geloofsvervolging

Zending

Inclusie

Jeugd

Evangelisatie

Contact